kerst trends 2017 google

Kerst staat weer voor de deur en dat betekent dat er de afgelopen weken flink is geshopt, zowel online als offline. De huidige kerstgerelateerde zoektrends bewijzen weer dat zowel de online als offline kerstinkopen worden ondersteund door de miljoenen zoekopdrachten in Google. Naast producten en diensten zochten we ook naar niet-commerciële onderwerpen zoals gratis kerstfoto’s en hoe te bloemschikken in kerst stijl. Benieuwd naar nog meer kerst trends in Google?

Leestijd: 3 minuten

Populairste kerst zoekopdrachten

In de top 5 staan vooral wat standaard zoekwoorden zoals “kerst 2017”, “christmas” en “kerstboom”. Dat zal u ongetwijfeld niet verassen. Waar zochten we nog meer naar deze kerst?

kerst trends 2017
Trendlijn van de Kerstgerelateerde zoekopdrachten in Google.

Uitgebreide kerstmaaltijd

Op de zoekterm “kerst 2017” na zochten we dit jaar weer het meest naar “kerst eten” en “kerst recepten”. Een goede voorbereiding is het halve werk voor de maaltijd van het jaar, de kerstmaaltijd met de (hele) familie. En omdat een degelijke maaltijd uit drie gangen bestaat staat ook “kerst voorgerecht” in de top tien meest gezochte kerst zoekopdrachten. Tenslotte ontbreken ook de kersthapjes achteraf niet.

Kerstinkopen

Van de jaarlijkse terugkerende kerst trends is de stormloop op de grote verkoopketens er één van. Deze ketens hebben de afgelopen weken in hun handen zitten wrijven. De zoektrends geven aan dat we graag een deel van onze kerstbudget spenderen en kerstaanbiedingen zochten bij de Albert Heijn, Jumbo, Intratuin, Action en de Hema. Opvallend is dat Van der Valk als enige horeca-gerelateerde zoekopdracht in de top staat.

Creatief bezig zijn met kerst

Waar wij zouden denken dat de kinderen vijf-breed op een drie-persoonsbank op de Ipads zitten, bewijzen de zoekopdrachten in Google het tegenovergestelde. In de top 25 staat geen enkele zoekopdracht gerelateerd aan kerst spelletjes, kerst apps of iets dergelijks. Wel vinden we “kerst knutselen”, “kerst bloemschikken”, “kerst ideeën”, “kerst afbeeldingen” en “kerst kleurplaten”. Om nog meer kerst inspiratie op te doen zochten we zo vaak op “Pinterest kerst” dat deze verrassend op plek 20 staat.

kerst tekening kleurplaat

Er wordt veel gezocht op gratis kerst afbeeldingen, bij deze: Zoek en download licentievrije, gratis kerst afbeeldingen

Kerst truien en jurken

Last but not least, kerstkleding. Met de “kerst trui” (11e) aan leiding gevolgd door de “kerst jurk” (17e) ontbreekt ook de kerstkleding niet in de top 20. Desondanks hadden we deze categorie hoger verwacht.

Kerst 2018

Een aanzienlijk deel van de denken dat het 2018 is of beginnen al aan de voorbereidingen voor kerst volgend jaar. Wellicht worden vakantie’s al gepland of gereserveerd. Alsnog blijft dit een verrassende zoekterm die ook nog eens op de vierde plek staat.

Kerst zoektrends

Met de zoektrends doelen we op de zoekwoorden waar in korte tijd erg vaak naar wordt gezocht. In dit geval spreken we van een zoektrend. Wat zijn buiten de populairste zoekopdrachten de zoektrends van kerst 2017? We sommen ze voor u op:

  • Kerst rendier
  • Kerst kado
  • Kerstwensen
  • Kerstgedichten
  • Kerst teksten
  • Koekeloere kerst
  • Kerst tapas
  • Kinderen voor kinderen kerst

Kerst trends 2017

Als het aan de zoekopdrachten liggen zijn er dit jaar weinig afwijkende of opvallende kerst trends te vinden. De kersttrui en kerstboom scoren lager dan verwacht, het eten domineert kerst ook online en we zijn vrij creatief bezig deze kerstdagen.

Wij wensen u fijne kerstdagen!

 

About the Author: Kes van Ommen

Met 20+ jaar ervaring in alle online marketing disciplines bij onder andere Center Parcs en Jaarbeurs legt Kes met hedendaagse technieken de digitale connectie tussen bedrijven en hun doelgroep.

Hulp nodig van één van onze specialisten?

Besteed je tijd nuttig en leg je uitdaging nu aan ons voor. We helpen je binnen 1 werkdag verder.