Het traject begint bij een kennismakingsgesprek waarin we de klant en het bedrijf zo goed mogelijk willen leren kennen. Tijdens dit gesprek bespreken we ook de doelstellingen en bepalen we de strategie waarmee we zo efficiënt mogelijk werken naar een goed en meetbaar rendement.

Als we alle benodigde input hebben zullen we een vooronderzoek doen en vervolgens een voorstel voorleggen. Wanneer het voorstel akkoord is beginnen we met het opzetten van de zoekmachine campagnes.

1. Accounts opzetten en doelen meetbaar maken

Als eerst zullen we het advertentieaccount opzetten en zorgen dat alle doelen op de website meetbaar zijn gemaakt zodat de zoekmachine advertenties na livegang doelgericht gestuurd en geoptimaliseerd kunnen worden. Het meten en analyseren van data is een van de basisprincipes van online adverteren. Nadat het account staat en de koppelingen met andere online marketing tools zijn gemaakt beginnen we met het zoekwoordonderzoek.

2. Zoekwoord onderzoek en campagnestructuur bepalen

In het vooronderzoek dat ten behoeve van de offerte wordt gedaan, wordt er al grofweg een analyse van de zoekwoorden gedaan. Het daadwerkelijke zoekwoordonderzoek dat we doen voor het opzetten van de campagnes is een stuk uitgebreider en diepgaander. Tijdens dit onderzoek bepalen we welke zoekwoorden we gaan gebruiken en in welke thema’s ofwel advertentiegroepen deze worden gesorteerd. De campagnestructuur bepalen we tijdens het zoekwoordonderzoek. Uiteraard heeft je website hier ook een groot aandeel in evenals concurrenten, de input uit het kennismakingsgesprek en de input uit diverse software die wij hebben. Uiteindelijk rolt er een geraamte voor een uitvoerbaar advertentieplan uit.

3. Opzetten SEA-campagnes en advertenties

Het plan dat bij het zoekwoordonderzoek is opgesteld wordt in deze fase uitgewerkt. De campagnes worden opgezet, de targeting ingesteld en de zoekwoorden worden in de juiste advertentiegroepen ingedeeld. Als laatst schrijven de advertenties en bijbehorende advertentie-extensies uit. Wanneer alles is geconfigureerd wordt de campagne in samenspraak met jou gelanceerd.

4. Onderhoud en optimalisatie

Het onderhouden van online advertentiecampagnes dient altijd actief gedaan te worden en zo ook zoekmachine advertenties. Een vaste taak is het regelmatig controleren van alle daadwerkelijke zoekopdrachten, want ook al lijkt de zoekopdracht op de ingestelde zoekwoorden, de intentie kan anders zijn dan het uiteindelijk worden van een klant. Verder komt er een grote berg aan data binnen waarmee de campagnes geoptimaliseerd kunnen worden. Dit gaat vaak gepaard met A/B-tests. Als laatst komen er regelmatig updates, verandert de markt en zijn ook concurrenten actief bezig waardoor je altijd bezig blijft met het bijsturen en verbeteren van de zoekmachine advertenties.

5. Rapportage en evaluatie

Wij meten alle resultaten uit de campagne. Van het adverteren en de interacties in de zoekmachine tot het gedrag op de website. Jouw vaste contactpersoon geeft maandelijks een uitgebreide update bijgesloten met een visuele rapportage, zodat je volledig zicht hebt op de koers, de vorderingen en de resultaten van de zoekmachine advertenties. Naast deze digitale updates per mail staan we altijd in en zijn we voor om periodiek fysiek af te spreken.