Online videomarketing

Online videomarketing is dé trend van 2018 op online marketinggebied. Steeds meer bedrijven investeren in een goede video advertentie. En niet alleen op YouTube, maar ook op andere Social Media kanalen wordt video adverteren steeds populairder. Wat het voordeel van online videomarketing is en waarom het zo in trek is, ik zocht het voor je uit in deze blog.

De populariteit van Youtube

We zien al langere tijd de verschuiving van tv naar online kijken. Mensen zetten vaker Netflix aan of streamen hun programma’s via een app. Ook YouTube blijft groeien in populariteit. Het leuke aan YouTube is dat je behalve voor amusement, ook nieuwe vaardigheden kunt leren of informatie verkrijgen. Dat maakt dit Social Media kanaal interessant voor heel wat verschillende doelgroepen. Dus ook heel wat verschillende doelgroepen die je kunt bereiken met online videomarketing. De kans dat jouw potentiële klant tussen de ruim 1 miljard gebruikers zit is natuurlijk wel heel aannemelijk. Om meer te weten te komen over adverteren op YouTube, lees dan mijn blog over YouTube adverteren.

Online videomarketing op andere kanalen

Niet alleen op YouTube zie je online videomarketing voorbij komen. Inmiddels is de trend ook overgewaaid naar andere Social Media kanalen. Zo kun je een video advertentie plaatsen in de ‘Stories’ van Instagram of op de tijdlijn van Facebook. De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, gaf aan dat video een enorme trend is op Facebook. Dat blijkt ook wel uit de video-first strategie die Facebook gaat voeren. Momenteel kijken zo’n 500 miljoen mensen iedere dag video’s op Facebook.
Maar laten we ook Snapchat niet vergeten. Op dit Social Media kanaal bevinden zich vooral jongeren, maar die bekijken met zijn alle wel zo’n 10 miljard video’s per dag. Een goede reden om daar een video advertentie te plaatsen dus, mits het je doelgroep is natuurlijk.
Zelfs op LinkedIn is het mogelijk om met video’s te adverteren. Online videomarketing is daardoor ook interessant voor het bereiken van B2B klanten.

Waarom online videomarketing

Als je na al deze cijfers nog twijfelt aan het plaatsen van een video advertentie, zijn er behalve een groot publiek nog wat andere redenen om aan online videomarketing te beginnen. Het grootste en belangrijkste verschil tussen een video advertentie online of een reclame op tv, is dat je meteen naar de website van het bedrijf kunt of meteen online het product kunt aanschaffen. De consument hoeft dus niet je naam te herinneren van een reclame die ze ooit op tv gezien hebben en dan maar hopen dat ze ooit nog een keer langs je winkel lopen. Nee, ze kunnen direct na of zelfs tijdens het zien van de video advertentie met één klik in contact komen met je bedrijf en producten.
Verder is het zo dat consumenten zelf ook gericht op zoek gaan naar video’s over producten, voordat ze deze aanschaffen. Het geeft de consument meer zekerheid over de aanschaf van het product en zal dus ook sneller tot aanschaf overgaan. Online shoppers kopen twee keer zo snel een product als ze er een video van hebben gezien.

Kortom

Het bekijken van online video’s wordt steeds populairder. De online videomarketing profiteert daarvan mee. Je kunt als bedrijf via online videomarketing een groot publiek bereiken en allerlei doelgroepen aanspreken via de verschillende Social Media kanalen. Naast dat consumenten video’s over producten sterk waarderen, kunnen ze ook gemakkelijk overgaan tot aanschaf. Potentiële klanten zijn slechts één klik verwijderd van jouw bedrijf na het zien van een video advertentie.

Meer weten over online videomarketing? Neem dan gerust contact met ons op!

About the Author: Kes van Ommen

Met 20+ jaar ervaring in alle online marketing disciplines bij onder andere Center Parcs en Jaarbeurs legt Kes met hedendaagse technieken de digitale connectie tussen bedrijven en hun doelgroep.

Hulp nodig van één van onze specialisten?

Besteed je tijd nuttig en leg je uitdaging nu aan ons voor. We helpen je binnen 1 werkdag verder.