Google Responsive Search Ads Zoekadvertenties

Google is bezig met het uitrollen van de nieuwe Responsive Search Ads. Deze nieuwe advertentievorm biedt adverteerders de mogelijkheid om drie titels te tonen en daarnaast twee langere beschrijvingen. Maar dat is lang niet alles, deze nieuwe zoekadvertenties vereenvoudigen het testen van advertentieteksten aanzienlijk en maken hiermee het einde aan het A/B-testen van advertenties. Hoe? U leest het in dit blogbericht..

Nieuwe advertentievorm in Google Ads

Sinds 2016, toen de zogenaamde Expanded Ads (uitgebreide advertenties) uitkwamen in het toenmalige Google AdWords, is er niets noemenswaardigs veranderd aan de zoekmachineadvertenties in Google. Nu twee jaar later is Google begonnen met de Responsive Search Ads (responsieve zoekadvertenties), die zich momenteel nog in de bèta fase bevinden. Deze advertenties breiden de uitgebreide advertenties, net als de nieuwe uitgebreide advertenties die sinds kort beschikbaar zijn, uit door drie titels te laten zien in plaats van twee en tot twee beschrijvingen van 90 karakters in plaats van een enkele beschrijving van 80 karakters. De URL, paden en advertentie extensies blijven functioneren zoals voorheen. Verder betrekken de Responsive Search Ads de machine learning van Google nog meer bij het zoekmachine adveteren in Google. Op het gebied van het testen van de advertentieteksten wordt de machine learning in combinatie met deze nieuwe advertenties ingezet. Resultaat? Tijdsbesparing, deelname aan meer veilingen en betere prestaties van de advertenties.

Advertentieteksten testen met de Responsive Search Ads

De nieuwe Responsive Search Ads kenmerkt zich vooral door het feit dat het met deze advertentievorm mogelijk is om tot vijftien titels en vier beschrijvingen te schrijven waarna de machine learning van Google door middel van het testen verschillende combinaties na verloop van tijd de beste versies gaat vertonen. Deze versies bestaan uit maximaal drie titels en twee beschrijvingen. Waar adverteerders normaal gesproken de vuistregel van minimaal vier advertenties per advertentiegroep hanteren, wordt hier direct een einde aan gemaakt zodra de Responsive Search Ads uitkomen. Hieronder in de afbeelding een voorbeeld van hoe de machine learning van Google in zijn werking gaat.

responsive search ads van google

Voor alle adverteerders is dit voordelig, maar vooral bij grotere accounts zal dit veel tijd gaan besparen. Zo heb ik eens aan een advertentieaccount in het toen nog Google Adwords met 1350 advertenties gewerkt, u kan zich voorstellen dat het testen van advertentieteksten dan best tijdrovend kan zijn.

Wanneer komen Responsive Ads uit?

De Responsive Search Ads zitten momenteel nog in de bèta fase en zijn voor een selectie van adverteerders beschikbaar. Indien u de nieuwe ads nog niet kan aanmaken zal deze binnen enkele maanden beschikbaar zijn. Voor meer informatie hierom kan u contact opnemen met de Google Ads klantenservice.

Wat gebeurt er met de Expanded Search Ads?

De Expanded Search Ads blijven gewoon bestaan, dus er hoeft niet hals-over-kop overgestapt of herschreven te worden. Wel is het natuurlijk aan te raden om uiteindelijk de nieuwe advertentievorm te gaan gebruiken. U kunt er vanuit gaan dat de machine learning van Google voor betere resultaten gaat zorgen. Zeker als u het maximale aantal titels en beschrijvingen invult in de nieuwe advertenties, we adviseren dit te doen. Of in ieder geval een poging te doen zonder te schrijven om te vullen. Zorg altijd dat de kwaliteit van de titels en teksten hoog zijn en dat deze bijdragen aan de klantreis door de juiste boodschap tonen bij de zoekopdrachten. Want alleen zo behaalt u resultaat.

Bekijk onze Online Marketing Kennisbank als u meer te weten wilt komen over online marketing. Wilt u zelf starten met online adverteren? Neem gerust contact met ons op!

About the Author: Kes van Ommen

Met 20+ jaar ervaring in alle online marketing disciplines bij onder andere Center Parcs en Jaarbeurs legt Kes met hedendaagse technieken de digitale connectie tussen bedrijven en hun doelgroep.

Hulp nodig van één van onze specialisten?

Besteed je tijd nuttig en leg je uitdaging nu aan ons voor. We helpen je binnen 1 werkdag verder.