Gratis foto’s kun je verkrijgen via Pexels, Pixabay of via de gebruiksrechtenfilter in Google. Voor commercieel gebruik raden wij 123RF aan.

Gratis foto’s of stock foto’s?

Hier is geen regel in. Heb je foto’s nodig voor een blogbericht? Dan kun je gerust gratis afbeeldingen gebruiken. Zoek je een afbeelding voor commercieel gebruik? Dan maakt hij hoogstwaarschijnlijk verschil in het aankoopproces en raden wij aan om de best mogelijk foto te nemen. Gezien het beperkte aanbod van gratis afbeeldingen is het vaak beter om een stockfoto aan te schaffen. Voor een paar euro heb je al toegang tot de mooiste foto’s en keuze uit miljoenen stockfoto’s bij zogenoemde stockfotosites als 123RF. Hier kopen wij onze foto’s al jaren in voor zowel onszelf als onze klanten en hebben alle redenen om deze naar eigen ervaring aan te bevelen.

Rechtenvrije foto’s en eventuele beperkingen

We adviseren altijd de licentierechten te controleren als je gratis foto’s gaat downloaden zodat je niet onverwachts een claim vanwege copyrightschendingen krijgt. Bij gratis foto’s is het namelijk vaak niet toegestaan om deze voor commerciële doeleinden te gebruiken, of te bewerken of ze hebben andere restricties. Als je rechtenvrije afbeeldingen zoekt via Google kan het soms lastig zijn om hier wat informatie over te vinden. Neem in dat geval contact op met het de persoon of het bedrijf achter de website.

Hulp nodig van één van onze specialisten?

Besteed je tijd nuttig en leg je uitdaging nu aan ons voor. We helpen je binnen 1 werkdag verder.