Een hyperlink of link verwijst je als een online snelkoppeling van de ene webpagina of website naar een andere door middel van een HTML-code.

Hoe herken je een hyperlink?

Je kunt een hyperlink meestal herkennen aan de gekleurde of onderstreepte tekst. De klassieke hyperlink is blauw en onderstreept. Voorbeeld: dit is een hyperlink. Websitebeheerders kunnen deze link naar eigen smaak en in stijl van de website middels de CSS codetaal stijlen. Wanneer je met de muis op de link staat, dan veranderd het muispijltje vaak in een handje. Ook kan het zijn dat de link verandert van stijl. Dit noemen we een hover. Wanneer je op een link klikt wordt je doorverwezen naar een andere webpagina of website.

Hyperlinks op websites

Websites maken veel gebruik van hyperlinks. Je ziet ze vaak in pagina’s of blogs waarbij de hyperlink linkt naar een andere pagina waar nader wordt ingegaan op het woord waar de hyperlink op is toegepast, zoals in dit voorbeeld; hyperlinks kunnen geld opleveren met affiliate marketing. Door op de hyperlink te klikken ga je naar een pagina met meer en diepgaandere informatie. Hyperlinks zorgen ervoor dat je sneller en effectiever kunt navigeren door het web.

Hulp nodig van één van onze specialisten?

Besteed je tijd nuttig en leg je uitdaging nu aan ons voor. We helpen je binnen 1 werkdag verder.