WebP is wat ons betreft als het om websitesnelheid gaat het beste en meest gangbare bestandsformaat voor afbeeldingen.

Wat is WebP?

WebP is ontwikkeld door Google als alternatief voor de bestaande bestandsformaten .jpg, .gif en .png. De WebP afbeeldingen zijn gecomprimeerd wat naar onze ervaring gemiddeld 50-60% aan bestandsgrootte scheelt. Dit verhoogt de laadtijd van de website aanzienlijk wat indirect resulteert in hogere posities in de zoekmachines. WebP ondersteunt ook transparante achtergronden en animaties.

Hoe gebruik je WebP in WordPress?

In je WordPress website kun je een plug-in installeren die automatisch al je afbeeldingen omzet naar WebP. Zelf gebruiken wij bij op onze site en die van onze klanten de WebP Express plug-in voor WordPress. Het is wel belangrijk dat de juiste PHP-modules beschikbaar zijn zoals Imagick of Vips. Je hostingpartij of websitebeheerder kan je hiermee helpen.

WebP gebruiken in overige websites

Heb je geen WordPress? Dan raden we je aan om de library met plug-ins en/of modules van jouw CMS-systeem te raadplegen. Heb je een maatwerk website? Dan kun je naar de officiële webP site van Google gaan voor alle technische benodigdheden. Deze site is vooral bedoeld voor developers.

Afbeeldingen naar WebP converteren

Naast het omzetten op je bestaande site is het ook mogelijk om afbeeldingen te converteren. Een site waar bestandsformaten geconverteerd kunnen worden is Convertio.

Hulp nodig van één van onze specialisten?

Besteed je tijd nuttig en leg je uitdaging nu aan ons voor. We helpen je binnen 1 werkdag verder.