Bij minification wordt de code geminimaliseerd om de websitesnelheid aanzienlijk te verhogen en de benodigde bandbreedte te verlagen.

Minification, of zoals de functie vaak in caching plug-in als Minify wordt aangegeven, is een methode om de laadtijd van websites te verlagen. Dit gebeurt doordat de scripts van de website worden geminimaliseerd. Programmeurs houden scripts overzichtelijk zodat zij erin kunnen werken. Dit doen zij door witregels, spaties en notities (comments) in de codes te plaatsen en natuurlijk te enteren. Zonder deze elementen wordt een script onwerkbaar voor programmeurs. Door deze elementen in de live-versie van een website uit de scripts te halen en de gehele code in één regel te plaatsen kunnen deze in bytes tot wel 60% slinken wat ten goede komt aan de laadtijd. Een hogere websitesnelheid is weer beter voor de conversies, de gebruikerservaring en de vindbaarheid (SEO).

Minification wordt gebruikt voor HTML, CSS en Javascript (JS). Voor WordPress websites kan minifcation eenvoudig worden toegepast door caching-plug-ins als WP Fastest Cache, W3 Total Cache en WP Rocket.

Hulp nodig van één van onze specialisten?

Besteed je tijd nuttig en leg je uitdaging nu aan ons voor. We helpen je binnen 1 werkdag verder.