Webshop lancering middels Google Ads

Met een interessant concept en een innovatief product stond HandyHero klaar in de startblokken. Van de start als schoolproject op Hogeschool Rotterdam, tot de verkoop twee jaar later. AdWolves was een belangrijk onderdeel van de groei. Het doel was simpel, zoveel mogelijk omzet realiseren en HandyHero uit de startblokken helpen. We hadden een Woocommerce Webshop gerealiseerd en zijn daarna direct begonnen met zoekmachine adverteren. Na een paar weken is er een re-marketing campagne aan toegevoegd waarmee eerdere bezoekers van de webshop werden ge-target.

Toevoegen kanalen Google Shopping en Bol.com

Na een half jaar hebben we ook een Google Shopping campagne toegevoegd. Het rendement uit Google Shopping was hoog doordat Google shoppers beter converteren en dankzij de lage concurrentie. Verder hebben we ook het verkoopkanaal via Bol.com ingericht. Op dit kanaal waren de marges klein maar tegelijkertijd vereiste dit geen investering en was het goed voor de naamsbekendheid.

Sugru, product van HandyHero.

Resultaten

  • Het eerste jaar werd elke €1 in Google Ads omgezet naar €5 winst omgezet

  • Inrichten verkoopkanalen Google Shopping en Bol.com

Een ROI van meer dan 500%

Aan het begin was de concurrentie relatief hoog en werd er als nieuwkomer quitte gespeeld op de online campagnes. Na een paar optimalisaties werd er een goed en consistent maandelijkse rendement gerealiseerd. Van elke euro kwam er in de eerste twaalf maanden vijf voor terug. Dit rendement werd gehandhaafd terwijl de campagnes groeiden tot de webshop werd verkocht.

HandyHero is eind 2017 overgenomen door directe concurrent